Mat i barnehagen

I Straumsvik barnehage har vi utdannet kokk som lager varmmåltid minst to ganger i uka. På onsdager har vi hjemmelaget suppe, og hver fredag har vi varmmåltid (middag) til lunsj. Maten lages fra bunnen og vi oppfordrer barna til å smake på nye ting. Gjennom et variert kosthold, gode erfaringer med friluftsliv, veksling mellom aktivitet og hvile, ønsker vi å gi barna kunnskap om hva kroppen trenger. Vi ser også viktigheten av å legge et grunnlag for gode vaner og et sunt kosthold.

NB! På grunn av coronapandemien blir mattilbudet noe annerledes, i allefall høsten 2020. Fruktmåltidet har vi fortsatt, og vi vurderer hele tiden hva vi klarer å få til med tanke på mattilbud.

Minner for øvrig om at i Straumsvik barnehage har vi ikke kostpenger. Foreldre betaler altså ikke ekstra for maten som serveres i barnehagen.

Legger ut oppskrifter på noen av suppene som er populære i barnehagen

-maissuppe

-Blomkålsuppe